Interview: Studio Lanterfant

Standhouder op Online Creamarkt editie #7 – december 2021

Hee hallo. Wie ben jij en wat doe je?

Ik ben Moniek van Studio Lanterfant. Vanuit mijn atelier in Utrecht maak ik duurzame en kleurrijke sieraden. Ik word erg geinspireerd door minimalistische vormen, lijnen en de Art Deco stijl. En ik werk zoveel mogelijk op bestelling om zo precies te maken wat klanten willen hebben, met veel persoonlijke aandacht.
Van ontwerpen ga ik in de blije puppy modus haha. Mijn hoofd loopt over van de ideeen, waarschijnlijk kost de uitwerking ervan langer dan wat ik uit kan voeren de rest van mijn leven. En ik werk het liefst terwijl ik Reggaeton of Afrobeats aan heb haha (#confession!). Daar krijg ik energie van waar ik lekker op door kan werken. En het helpt erg op de donkere winterdagen, een beetje zon in je bol.

Hoe is Studio Lanterfant ontstaan?

Vanaf kind af aan ben ik al creatief en gek op dingen maken. Zo stond ik al op jonge leeftijd sieraden te verkopen op de Koninginnedagmarkt. En wist ik op mijn 10e al dat ik naar de kunstacademie wilde. Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb Product Design gestudeerd op de HKU in Utrecht. Na mijn studie was ik op een gegeven moment op zoek naar duurzame sieraden die paste bij mijn smaak. Die bleken moeilijk te vinden, dus ben ik ze zelf gaan maken. Daar kreeg ik zulke goede reacties of en zoveel energie van dat ik ermee door ben gegaan. En nu, 2 jaar verder sta ik hier 😉 Heel wat oorbellen, nieuwe ontwerpen en blije klanten verder.

En wat zeggen die klanten dan zoal?

Los van alle fijne reacties over de stijl, afwerking en verpakking vind ik het ook heel leuk hoe enthousiast mensen reageren op de namen van mijn oorbellen. Omdat bijvoorbeeld hun dochter of vriendin ook zo heet.

Vertel nog eens iets meer over de stijl en materialen die jij gebruikt.

De stijl is erg kenmerkend door de vormen en lijnen. Ook wordt mijn kleurenpalet vaak meteen herkend. Dat is tevens ook het kleurenpalet van mijn garderobe 😉

Daarnaast is het voor mij erg belangrijk om zo duurzaam mogelijk te werken. Dat uit zich vooral in de duurzame en gerecyclede materialen die ik gebruik. Doordat die eerst nog lastig te vinden waren heb ik een hele eigen manier van werken en eigen combinaties ontwikkeld. Ook in de oorringen en oorstekers die ik gebruik kies ik vooral voor materialen die lang meegaan en mooi blijven. En bijvoorbeeld ook in een nieuwe combinatie weer te gebruiken zijn.

Heb jij ook een leuke vraag?
Stuur Moniek een berichtje op Instagram

Mijn missie is vooral om een hele hoop positiviteit te verspreiden en vrouwen (en ook mannen!) zich mooi te laten voelen. Hen uit te dagen om zichzelf te laten zien. En ook dat dit op een hele eigen en duurzame manier kan.

Wat zijn je wensen voor de toekomst van Studio Lanterfant?

Het liefst zou ik verder willen groeien zodat ik nog meer tijd aan Studio Lanterfant kan besteden en dus nog meer moois kan maken. En daar nog meer mensen mee kan verblijden.
Voor mij is het belangrijk om een soort ‘Groene Golf’ te verspreiden zodat nog meer mensen inzien dat het duurzamer en bewuster kan, op een leuke manier. En graag zou ik met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt werken om zo hun ook meer kansen te kunnen bieden.
Verder ben ik zelf vooral gek op ontwerpen en de creatieve kanten van mijn bedrijf. Dus ik hoop ook dat ik over 5 jaar wat meer ander werk kan uitbesteden 😉

Maar nu eerst meedoen aan de Online Creamarkt!
Wat kan men straks op je kraampje vinden?

Ik doe natuurlijk weer mee met mijn sieraden, en nog wat nieuwe kerst producten. Zo zijn de DIY kerstkaart en de alternatieve kerstboom nu nieuw in de collectie! Zo kun je met Studio Lanterfant nu ook in de kerstsferen komen.