Gezellig, Doe mee!

Lijkt het je leuk om ook eens deel te nemen? 

Deelnemen aan de Online Creamarkt is geschikt voor allerlei mensen en bedrijven die actief zijn in de creatieve sector.  Om hobbymatige makers, kleine ondernemers, grotere bedrijven en bijvoorbeeld DIY-bloggers allemaal te betrekken aan dit event, hebben we verschillende manieren bedacht om deel te kunnen nemen.

Voor alle opties hanteren we een selectieronde, hiermee zorgen we voor voldoende variatie wat fijn is voor de bezoekers én deelnemers en kunnen we zelfs kijken of er deelnemers zijn die elkaar mooi aanvullen en dus versterken in plaats van met elkaar concurreren.

De volgende markt vindt plaats vanaf vrijdag 24 september. Inschrijvingen daarvoor zijn al geweest.
In oktober zullen de inschrijvingen voor de Kerstmarkt openen.

Wil jij het ook deel uitmaken van deze unieke ervaring?
Lees dan snel verder of...

elementen plant2

Resultaten

Een aantal van onze statistieken en ervaringen standhouders van de eerste editie.

6700

Totaal aantal bezoeken aan de markt

2550

Gemiddeld aantal unieke bezoekers per kraam

1000

Gemiddeld aantal unieke bezoekers per dag op de markt

80.000

Totaal aantal paginabezoeken op de markt

125.000

Totaal aantal weergaven inclusief social media

85.000

Collectief aantal volgers Instagram 

De deelnemers van de eerste editie gaven ons gemiddeld een mooie 9 voor de organisatie en inzet op social media. Ook waren ze allemaal (dik) tevreden met de door hun behaalde resultaten (extra volgers, website bezoek en verkopen). De vorige standhouders gaven allen aan dat ze het huren van een digitale kraam op de Online Creamarkt het stageld meer dan waard vonden! En dit keer hebben we nog extra’s toegevoegd zelfs!

Een aantal reviews:

Daphne van Viltbloemist

“Wat een toffe ervaring om op deze Online Creamarkt mijn kraampje te mogen opbouwen en te bemannen. Terwijl ik in het bos liep stroomden de bezoekers binnen en kon ik rustig antwoord geven op hun vragen. Geen gedoe met opbouwen en afbouwen, geen angst voor regenbuien of een slechte plek. Het bereik was echt hoog en de organisatoren staan de hele dag voor je klaar als je vragen hebt. Er ontstaat ook een hele fijne community van kraamhouders die elkaar helpen, ondersteunen en ook berichten delen. Zo werd deze online markt echt een online succes van ons allemaal!”

Maaike van Houtmoed

“Wat een geweldig feestje organiseren Soraya en Nicole met de Online CreaMarkt! Dat echte, gezellige marktgevoel, maar dan online. Zoveel positiviteit en wat een leuke vormgeving: ik heb genoten in mijn digitale kraam! En op rustige momenten zelf ook even heerlijk digitaal rondgestruind. Dit zou ik elk weekend wel willen 🙂 Dank jullie wel!”

Wietske van Atelier W
“Ik was meteen enthousiast over het idee voor een online markt. Ik moet zeggen dat ik niet zo vaak op een markt heb gestaan omdat het veel sleepwerk is met mijn keramiek spullen en daarom was dit z’n goed idee. De hele look en feel was echt een markt. Dit kwam door de leuke tekeningen, de ontspannen sfeer onderling in de chatgroep en de vrolijkheid van de organisatoren. Ik heb veel nieuwe volgers gekregen, heel veel nieuwe bezoekers gehad en leuke gesprekken gevoerd via de instagram chat. Ik heb met plezier deel genomen! “
En meer positieve feedback:

“Voor het karakter van deze markt vond ik de illustraties helemaal passen. De stijl klopte gewoon.”
“Superervaring!”
“Jullie zijn enorm betrokken geweest bij heel het proces en hebben aanpassingen gemaakt n.a.v. feedback van ons als deelnemers. Top, blijven doen!”
“Top georganiseerd en is veel energie in gestoken.”
“Super gedaan, dit was super leuk! Dankzij deze markt ga ik een samenwerking aan super leuk!”

De statistieken en ervaringen van de tweede editie in juli waren zeer vergelijkbaar.

Look en functies

Zo zag de markt er de vorige keer uit.
De stijl van de illustraties en functionaliteiten blijven hetzelfde, daarbij willen we bij elke editie wat extra’s toevoegen aan de marktervaring.

Plattegrond

De plattegrondpagina is de startpagina van de markt. Vanaf hier kan men naar elk onderdeel navigeren en vanaf elke kraam en ander onderdeel is altijd een navigatieknop ‘ga naar de marktplattegrond’.

Dit is de plattegrond van de vorige editie. 
Boven een afbeelding van de plattegrond, met daaronder de legenda. De nummertjes en namen in de legenda zijn allen klikbaar. Zo kan de bezoeker snel naar een specifieke kraam navigeren. Ook is er een knop ‘start de route’ waarmee bezoekers snel hun marktervaring kunnen starten bij een willekeurige kraam. Doordat deze route start bij een willekeurige kraam, worden de bezoekers zo eerlijk mogelijk verdeeld over alle standhouders.
Loopt de bezoeker de hele route, dan komt ze langs alle kramen, de workshopomgeving en de advertentieborden met uitgelichte shops die allemaal op een unieke en gezellige manier worden weergegeven. Zo komt elk onderdeel van de markt aan bod en hebben bezoekers een optimale markt ervaring!

PS: Tijdens markt in september verwachten wij 25 kraampjes te plaatsen.

Kiosk

Bij de kiosk introduceren wij de markt en stellen onszelf kort voor. Ook geven we hier meer informatie over de markt, zoals de openingstijden. Verder leggen duidelijk uit hoe de navigatie, de klikbare elementen op de kraam en andere alle functionaliteiten werken. Zo weten we zeker dat bezoekers optimaal van de markt kunnen genieten! Eenzelfde grote “start”-knop als op de plattegrondpagina brengt de bezoekers naar een willekeurig kraampje om de route te starten. 

Marktkraam

Zo ziet de marktkraam er bijvoorbeeld uit. Links een bordje met je bedrijfsnaam. Rechts een korte introductietekst, zodat de bezoekers weten wat je verkoopt. In het midden de gepersonaliseerde avatar, geïllustreerd door MarjoMaakt, waardoor jij dus ‘echt’ zelf achter je kraampje staat!
Op de kraam is plek om vijf van jouw producten uit te lichten. Klikt de bezoeker op een van deze producten, dan komen ze direct op de juiste pagina in jouw webshop terecht voor meer informatie en snel te kunnen afrekenen. 
Helemaal onderaan vind je de knop ‘ga naar de volledige webshop’, welke doorlinkt naar jouw homepage en de knop ‘chat met deze verkoper’, welke verwijst naar jouw Instagram-account zodat bezoekers middels een privéberichtje vragen kunnen stellen.

Voor de komende editie zijn we aan het puzzelen om ook productnamen en -prijzen te kunnen vermelden onder elk product en onderzoeken we de mogelijkheden voor een chatfunctie op de website.

Wil jij ook ervaren hoe het voelt om achter een virtuele kraam te staan?

Workshop

De gratis video-workshops hebben we in juli voor het eerst geïntroduceerd als extra activiteit op de markt.
Een ruime week voor de opening van de markt maakte wij het workshopaanbod bekend op de website en via social media. Op de website is vanaf dan voor elke workshop de volgende informatie te vinden: titel, korte omschrijving, afbeelding, link naar social media en een link naar de productpagina op de website van de workshopgever waar de bezoeker een materialenpakket zou kunnen bestellen. Vanaf het moment dat de markt geopend is komt daar een knop bij ‘schuif nu aan bij deze workshop’.
De workshops zullen allemaal gratis te volgen zijn gedurende de gehele openingstijden van de markt. Zo kunnen de bezoekers wanneer het hen uitkomt aanschuiven bij jouw virtuele creatieve les.

Kom jij een workshop geven?

Reclameposter

Op de klapborden staan allerlei soorten creatieve makers en ondernemers uitgelicht door middel van vrolijk vormgegeven posters.
Deze optie is ideaal voor makers van unieke producten en het aanprijzen van een dienst zoals een live workshop, cursus of gepersonaliseerd werk.
De borden met de posters staan met z’n drieën op een geïllustreerde achtergrond van MarjoMaakt, waar men tijdens het volgen van de route vanzelf langs komt. Het bord is klikbaar, waarmee de bezoeker naar een door jou gekozen wordt geleid.

Voor de komende editie voegen we ook buttons ‘meer informatie’ en ‘social media’ toe onder elk bord voor nog meer doorklik-kansen.

Wil jij jouw product of dienst onder de aandacht van duizenden bezoekers brengen?

Dit is ons aanbod

Huur een kraam, hang een poster op of geef een workshop.

De komende editie van de Online Creamarkt vindt plaats vanaf eind september.
De openingsdagen zijn van 8:00 op vrijdag tot 23:00 zondag op 25, 26, 27 september en 2, 3, 4 oktober.
Inschrijvingen voor deze editie zijn geopend van 21 tot 28 augustus. Meld je aan voor de nieuwsbrief om een seintje te ontvangen.

Huur een kraampje

Vul een van de digitale kramen met jouw mooiste handgemaakte producten en/of DIY-materialen en trek nieuwe fans en klanten naar je webshop.

 • gepersonaliseerde geïllustreerde avatar achter je kraam.
 • vijf productplekken op de kraam, elk klikbaar om direct te shoppen op jouw website.
 • button met link naar je homepage van je website.
 • button met link naar je instagram, zodat bezoekers met je kunnen chatten.
 • een ‘aankondiging’ illustratie met jouw avatar die je ten tijde van de markt kunt gebruiken ter promotie.
 • dit alles gedurende zes online marktdagen; twee weken opvolgend op vrijdag, zaterdag, zondag.
 • tussen de twee weekenden mag je de producten op je kraam laten wisselen.

Geef een workshop

Laat zien wat je in huis hebt en geef een leuke gratis workshop aan de creatieve bezoekers van de Online Creamarkt. 

 • een aankondiging in het workshopprogramma op de website en onze social media.
 • evt. link naar je webshop als je van tevoren een materialenpakket wilt verkopen.
 • lever een vooraf opgenomen YouTube filmpje aan van jouw workshop á 10-20 minuten.
 • bij het filmpje komen buttons met links naar het filmpje, je website en/of social media.
 • het filmpje is gedurende de gehele openingstijden van de markt (zes dagen) exclusief te bekijken in de workshop omgeving van de Online Creamarkt.
 • bereik duizenden creatieven en bied hen eventueel een vervolgworkshop aan om mogelijk nog extra inkomsten eruit te halen.

Beplak een klapbord

Hang een poster op een van onze geïllustreerde klapborden en maak op een vrolijke manier reclame voor jouw bedrijf in de creatieve sector.

 • lever beeld (zoals een logo) en tekst aan en wij maken een pakkende reclameposter.
 • deze poster komt op een geïllustreerde klapbord, naast twee anderen. 
 • buttons met een link voor meer informatie (website/email) en social media.
 • bezoekers die de hele marktroute lopen zien gegarandeerd jouw advertentie.
 •  het collectieve netwerk van 30 standhouders en onszelf als organisatie ligt tussen de 50.000 en 100.000 contacten.
 • de advertentie is zichtbaar gedurende zes online marktdagen; twee weken opvolgend op vrijdag, zaterdag, zondag.

Om teleurstelling te voorkomen willen we graag het volgende even vermeld hebben:

De deelname aan de Online Creamarkt is een andere ervaring dan een real life markt. De duizenden bezoekers bekijken foto’s van jouw items in plaats van deze in het echt te kunnen bewonderen, ze kunnen jou een bericht sturen, maar jij hen niet zelf aanspreken om je product aan te prijzen en een bestelling in een webshop is vaak onderhevig aan verzendkosten. Dit resulteert in dat de bezoekers bij interesse toch minder snel iets ‘even meepakken’ dan bij een real life markt.

We adviseren om de deelname in de eerste plaats niet te zien als extra bron van inkomsten, maar vooral als manier om je merk flink in the picture te zetten onder duizenden liefhebbers van handgemaakt. Met een bezoekersaantal op de markt van ongeveer 7000 en een collectief social media netwerk van tussen de 50.000 en 100.000 weet je gewoon dat je naam vaak gezien gaat worden. (Als je zo’n bereik moet kopen met advertenties ben je al gauw meer dan €100-200 kwijt.) Deze manier van promotie is bovendien veel meer organisch, sympathieker en authentieker dan een betaalde advertentie via social media of Google. 

Daarbij komt ook nog het fijne contact tussen de deelnemers via de groepchats. We zetten een groepchat klaar voor alle standhouders, een voor de workshop gevers en een met alle deelnemers die een poster hebben laten maken. Via de chat houden wij je op de hoogte van statistieken en kun jij ons bereiken, maar ontstaan vooral ook leuke gesprekken onderling. Dit is zo een laagdrempelige en gezellige manier om te netwerken! Uit alle voorgaande edities van de Online Creamarkt zijn mooie samenwerkingen ontstaan tussen deelnemers die elkaar ervoor nog niet kende.

Deelname aan de markt, in elke vorm, is in eerste plaats een manier om jouw producten en bedrijf via de markt onder de aandacht te brengen van duizenden fans van handgemaakt en creatievelingen. Wij, de organisatie, maken via social media middels organisch bereik en betaalde promoties reclame voor de Online Creamarkt in zijn geheel. Het benoemen van losse deelnemers en hun producten op social media is geen onderdeel van onze diensten. Zetten we wel een of meerdere makers die deelnemen in de spotlight op social media, dan is op vrijwillige basis vanuit onze eigen voorliefde voor handgemaakt.

inschrijven

De inschrijvingen zijn geopend! Je kunt je tot en met 28 augustus aanmelden voor editie #3 van de Online Creamarkt middels onderstaand formulier.
Heb jij nog vragen over de mogelijkheden of twijfel je of deelname voor jou wel geschikt is? Je mag ons altijd een berichtje sturen via Instagram (@handwerkmarkt en @handmadeinholland) of mailen naar info@onlinecreamarkt.nl 

Op dit moment zijn de inschrijvingen gesloten. De volgende editie waar je je voor kunt inschrijven is de Kerstmarkt welke eind november zal plaatsvinden. Zodra inschrijven hiervoor mogelijk is laten wij dit ook weten op onze social media accounts (@handwerkmarkt en @handmadeinholland) en sturen we een nieuwsbrief naar iedereen die in onze contactlijst staat! Wil jij direct op de hoogte worden gebracht? Je kunt je dan hieronder inschrijven voor deze algemene nieuwsbrief van de Online Creamarkt.

Meld je nu aan voor onze algemene nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

* indicates required

Volg de markt en alle deelnemers nu ook via social media:

#OnlineCreamarkt

Meld je hier aan voor de Online Creamarkt!

* indicates required
Waar wil je je voor aanmelden? *

Volg de markt en alle deelnemers nu ook via social media:

#OnlineCreamarkt

* Bij het bevestigen van je aanmelding ga je akkoord met de eenmalige kosten beschreven achter de door jou geselecteerde dienst. Deze hoeft uiteraard pas te worden voldaan als je wordt geselecteerd voor een van de komende markten.Hierbij bevestig je ook dat je het juiste Google account e-mailadres hebt opgegeven waar we de benodigde informatie voor de markt kunnen uitwisselen. 

elementen plant1

Plattegrond

Dit is de plattegrond van de eerste editie.
Links een afbeelding van de plattegrond, rechts de legenda. De nummertjes en (bedrijfs)namen in de legenda zijn allemaal klikbaar. Zo kan de bezoeker snel naar een specifieke kraam navigeren en vanaf daar de route voortzetten of terug naar de plattegrond. Boven deze plattegrond komt een knop ‘start de route’ waarmee bezoekers snel hun marktervaring kunnen starten bij een willekeurige kraam. Doordat de route start bij een willekeurige kraam verdelen we de bezoekers zo veel en zo eerlijk mogelijk over alle standhouders.
Loopt de bezoeker de hele route, dan komt ze langs alle kramen, de workshopomgeving en de advertenties die allemaal op een unieke en gezellige manier worden weergegeven. Zo komt elk onderdeel van de markt aan bod en hebben bezoekers een optimale markt ervaring!

PS: Tijdens markt in juli zullen er 30 kraampjes staan en een workshop-omgeving bij op de plattegrond komen.

Wil jij het ook deel uitmaken van deze sfeervolle en veelbezochte route?
Lees hieronder ons aanbod.