Interview: Studio Koester Booster

Standhouder op Online Creamarkt editie #8 – juni 2022

Hee, leuk je te ontmoeten. Stel jezelf eens voor.

Ik ben Angelique Verheij, 43 jaar, moeder van 3 kinderen en grafisch ontwerper/illustrator. Sinds een aantal jaar woon ik, samen met mijn vriend, kids en hond vlakbij de zee en het is zo heerlijk om met elkaar in de duinen of op het strand te zijn! De natuur is dan ook een grote inspiratiebron voor me en ik probeer in mijn werk (en huishouden) ook zoveel mogelijk rekening te houden met de zorg voor deze natuur. Daarnaast houd ik enorm van: papier (de geur, het gevoel, de looks) analoog en digitaal knippen & plakken, illustreren, natuurlijke materialen/duurzaamheid, typografie & fotografie, goede koffie & chocolade, mensen kijken, mooie dingen maken, op blote voeten lopen, mij verliezen in melancholie en zingen en sinds kort cello spelen.

Is er nog een ander leuk weetje over jou?

Wat veel mensen niet weten is dat ik pas op ‘latere’ leeftijd de kunstacademie ben gaan doen. Na mijn middelbare school deed ik eerst een opleiding in de hulpverlening (en nog een heel aantal andere opleidingen, want ik wist eigenlijk niet goed wat ik wilde)  en heb ik een aantal jaar in de zorg gewerkt. Het bleef echter kriebelen, ik kon nooit helemaal vinden waar ik echt heel erg blij van werd. Tót er na een traject bij een loopbaancoach de kunstacademie uit kwam rollen. Ik deed eerst de vooropleiding waar ik me direct als een vis in het water voelde. Wat was dat gaaf!! Na mijn toelating heb ik daar de opleiding tot grafisch ontwerper afgerond.

En is daaruit Studio Koester Booster ontstaan?

Na mijn opleiding ben ik eerst in dienst gekomen bij een leuke start-up als als grafisch ontwerper. Ik heb daar ontzettend veel geleerd, maar ik voelde ook dat ik mijn werk als ontwerper anders wilde gaan inzetten. Mijn ervaringen uit de zorg maakten dat ik wist hoe fijn het is als je iets kunt betekenen voor mensen. En dat miste ik echt in het werk bij dit bedrijf!

In dezelfde periode viel het me steeds meer op dat mensen om mij heen regelmatig vroegen om met ze mee te denken bij bijzondere levensgebeurtenissen. Of ik niet een mooi boekje of kaart kon maken voor die dierbare of iets ter herinnering aan een mooie periode? Toen viel eigenlijk het kwartje dat dát mijn manier kon zijn om iets bij te dragen, iets te kunnen betekenen.
Ik ben uiteindelijk gestopt bij het bedrijf en een tijdje daarna Studio Koester Booster gestart om mensen te helpen een tastbare vorm te vinden voor herinneringen/momenten die ze willen koesteren.

Wat een mooie reis! Wil je wat meer vertellen over jouw producten en wat deze bijzonder maakt?

Veel van mijn producten zijn op maat gemaakt en maken het daarmee persoonlijk, geen enkele koesterposter is bijvoorbeeld hetzelfde. Ik besteed veel aandacht aan het contact met mijn klanten, probeer goed te ontdekken waarmee ik ze het beste kan helpen, hoe ik zo goed mogelijk de vertaling kan maken van hun vraag naar een dierbaar product.

Ik probeer in mijn ontwerpen altijd de essentie te pakken, dus geen toeters en bellen en zinloze versieringen, kenmerken ze zich door eenvoud en rust, zachte kleuren, zorgvuldig gekozen materialen en ook regelmatig met een knipoog. Tot slot kijk ik zoveel mogelijk naar de duurzaamheid van mijn producten. Papier dat verantwoord is gemaakt (bijvoorbeeld van landbouwafval of hergebruikt katoen).

Wat is jouw missie met Koester Booster?

In een wereld waarin alles heel snel gaat, waarin we veel te doen hebben en veel van onszelf eisen, vergeten we vaak even stil te staan. Aandacht te hebben voor de kleine, mooie momenten uit ons leven. Samen ontbijten, een grappig gesprekje, in een deuk liggen om iets, een knuffel van een vriendin, je kind dat iets voor het eerst doet, een lief briefje op tafel, de zon die net door de gordijnen komt piepen. Juist die kleine ‘gewone’ dingen maken het leven vaak zo waardevol. We weten dit allemaal wel, maar toch … in de waan van de dag gaan ze vaak verloren.

Als Koester Booster wil ik graag (met name) vrouwen bewust hiervan maken. Ze een reminder geven dat ze deze momenten (meer) mogen koesteren. Dat het zo fijn en belangrijk is om hier regelmatig even bij stil te staan. Mijn producten kunnen hierbij helpen, omdat ze juist gaan over aandacht: met aandacht gemaakt en met aandacht gegeven. 

En wat vinden wij deze editie op jouw kraam?

Op de markt wil ik graag twee soorten producten laten zien. Aan de ene kant producten ‘op maat’ omdat het zó mooi is om iets in handen te hebben dat speciaal voor jou is gemaakt. Een super persoonlijk kado voor een dierbaar iemand.
Aan de andere kant wil ik ook mijn exclusieve serie handgemaakte producten laten zien die in mijn webshop staan. De oplage is klein, waardoor ze ook uniek zijn. Kaarten met nét een ander soort tekst dan die je overal ziet (voor die ene verdrietige vriendin of als reminder voor jezelf om thuis op te hangen), een mooie afbeelding of als bijzonder kadootje voor iemand.