Interview: Mio Hartje Japan

Standhouder op Online Creamarkt editie #6 – september 2021

Hee, wie hebben we daar?

Konnichiwa! Ik ben Marjolein. Mijn initialen vormen MIO en zo word ik al jaren door vrienden genoemd. Ik ben een enorme Japanfan en ik hou ook van naaien en die twee elementen heb ik samengevoegd in mijn onderneming: Mio❤️Japan. Een groot gedeelte van de stoffen die ik gebruik om unieke artikelen van te naaien, kocht ik tijdens onze reizen in Japan.

Dat klinkt te gek. Neem ons eens mee in dat proces van stoffen shoppen in Japan.

Ik ben helemaal in de zevende hemel als ik in Japan in een van mijn favoriete stoffenwinkels sta! Dan ben ik alle stoffen eerst stuk voor stuk aan het bewonderen en probeer ik daarna een keuze te maken. 🙂 Vanuit mijn passie voor Japan en traditionele Japanse patronen, selecteer ik stoffen waar ik zelf vrolijk van word. Doordat ik er zowel traditionele Japanse artikelen als moderne Nederlandse artikelen van maak, spreken ze goed aan bij mijn klanten, die ook fan zijn van Japan of weer uitkijken naar een volgende reis naar het prachtige en inspirerende land.

Waar jij je inspiratie vandaan haalt hoeven we eigenlijk niet te vragen hè?

Haha. De meeste inspiratie doe ik natuurlijk op tijdens onze reizen door Japan. Als ik daar in stoffen- en fourniturenwinkels rondloop en langs souvenirstalletjes loop. Maar ook door m’n steeds groter wordende Instagram netwerk.

Kun je ook iets vertellen over je missie als ondernemer?

Mijn missie is om Nederlandse Japanfans blij te maken met tassen, accessoires en ansichtkaarten, waarvan ze de stoffen en patronen/symbolen herkennen uit Japan. Met mijn artikelen kunnen zij hun liefde voor Japan laten zien.

“Ik werd verliefd op deze stof en MioHartjeJapan maakte er een grote etui en een klein munt etuitje van. Ze was zo aardig en behulpzaam en maakte deze items speciaal voor mij. Het is allemaal prachtig gemaakt en met liefde en zorg ingepakt.”  Zulke klant reacties, daar doe je het voor!

Jij doet mee aan deze editie van de Online Creamarkt met een kraampje. Wat kunnen de bezoekers daar (straks) vinden?

Ik heb een kraam gevuld met verschillende handgemaakte artikelen uit m’n webshop. Zowel tassen, haaraccessoires en buttons gemaakt van Japanse stoffen als de door mij ontworpen ansichtkaarten met Japanse woorden en elementen. 

Hiermee laat ik mijn assortiment zien en kunnen mensen tijdens deze Online Creamarkt genieten van bestellen zonder verzendkosten of mijn website onthouden en daar later rustig rondkijken.

Linkjes