Interview: Kaartstudio

Standhouder op Online Creamarkt editie #6 – september 2021

Vertel ons eens, wie zit er achter het mooie bedrijf Kaartstudio?

Ik ben Willianne Vergouwe. Een illustrator en grafisch ontwerper met oog voor mooie details. Veel onderwerpen weten mij te raken en mijn interesses liggen vooral bij interieur, printjes, fashion, kunst en bewust eten. Ik hecht veel waarde aan de natuur en bewust leven. Zo is mijn collectie o.a. nooit verpakt in plastic (op een enkel plakbandje na) En maak ik graag gebruik van gerecycled verpakkingsmateriaal.

Willianne in het kort:

  • Opgegroeid tussen de verf, potloden, pastelkrijtjes, plaatjes en heel veel mooie papiertjes.
  • Liefde voor handgemaakte illustraties.
  • Mama, vrouw van en ondernemer.
  • Naast mijn liefde voor tekenen ben ik ook gek op bakken en koken.

Die liefde voor tekenen is zeker de oorsprong geweest voor je bedrijf?

Mijn liefde voor tekenen had ik al vroeg. Vanaf dat ik een potlood kon vasthouden geloof ik. Ook was ik erg knipperig en verzamelde mooie papiertjes. Toen ik een jaar of 8 was maakte ik mijn eerste kaarten. Deze gingen dan in een doos die met verjaardagen tevoorschijn kwam en mijn oma’s tante’s en bekenden kaartjes van mij kochten. Die liefde voor kaartjes, printjes en mooie papiertjes is altijd gebleven. 

Wat is nou kenmerkend Kaartstudio?

Mijn eigen tekenstijl en kenmerkende zachte Kaartstudio kleuren. Er is elke keer een nieuwe serie en toch herkenning dat het van Kaartstudio is, ondanks het compleet ander thema. Verder val ik op door kleine verrassingen. Zo heeft het notitieboekje (met de hertjes) aan de binnenzijde allemaal verschillende pagina’s. En krijg je bij elke bestelling een extaatje die wel ontworpen is door mij, maar niet op de website staat. Blijven verrassen, dat is wat ik wil doen!

Dat verrassen, is dat onderdeel van jouw missie met je bedrijf? Wil je daar wat meer over vertellen?

Mijn echte missie is mijn liefde voor mooie papiertjes en leuke prints doorgeven 😉  Toen ik anderhalf jaar geleden mijn baan had opgezegd als art-director op een reclamebureau wilde ik meer betekenen voor mensen. Maar ja, ik had wel deze creatieve inslag en zag het niet voor mij om om te scholen. Het creatieve is echt een onderdeel van mij en daar moest ik ook wat mee.  Toen ik de eerste kaartenseries ontwierp kreeg ik zoveel positieve reacties, dat ik durfde door te zetten. Die waardering is zo belangrijk. Maar het mooie was dat dit dus ook andersom werkte. En dat gaf mij voldoening en inspiratie om door te gaan. Mensen kopen kaartjes of andere producten en sturen deze weer door. En zo ontstaat en een keten van blije mensen die zich gewaardeerd voelen. Achteraf is dit dus een betere keuze dan ik dacht. Er worden zoveel mensen bereikt. Ik ben oprecht geïnteresseerd in wat mensen weer van mijn papiertjes maken; mooie swaps, prachtige kadootjes, kaartenbingo’s, verjaardag versieringen. En zo krijg je weer leuke gesprekken en contacten met mensen die allemaal de liefde delen voor mooie papiertjes!

Heb jij ook een leuke vraag voor Willianne?
Stel hem via WhatsApp.

Ik kreeg een berichtje van een postbode. Ze bracht steeds pakketjes weg met zulke leuke papiertjes erom heen. Na de zoveelste in haar handen te hebben gehad schreef ze mijn webadres op en kreeg ik haar eerste bestelling binnen. Zo leuk dat ze dit verhaal deelde!

Jij doet mee aan deze editie van de Online Creamarkt met een kraampje. Wat kunnen de bezoekers daar (straks) vinden?

Als eerste de net uitgekomen stationerybox. Deze is uniek en zit vol met alle mooie en nieuwe stationeryproducten. Echt een musthave en een favoriet in de shop. Niet alleen leuk voor jezelf, maar ook leuk om kado te doen. Mensen kijken er echt naar uit om deze te ontvangen. Verder alle favorieten uit de shop. Natuurlijk het ‘dieren kaartenset’, dit is het meest verkochte kaartenset en het blijft een toppertje. Het schrijfblok met de toekan, deze is voor zoveel dingen te gebruiken. Het inpakset met de hertjes, het liefste diertje die ik tot nu toe gemaakt heb. Het kadopapier daaruit is ook los te bestellen, maar het ingepakte kadootje op het plaatje staat zo leuk. En tenslotte een stickervel met babydieren, te schattig. Dat bleek ook wel toen ik deze online zette. Binnen een dag uitverkocht!

Te gek zeg! Hopelijk heb je er nu weer genoeg op voorraad voor alle stationery lovers die onze digitale markt bezoeken.