Interview: Ilse van Vliet

Standhouder op Online Creamarkt editie #6 – september 2021

Hee, wie hebben we daar?

Mijn naam is Ilse van Vliet, ik ben 48 jaar en woon met vriend, vogel, schildpad en hond in Geldermalsen. Ik ben al heel lang creatief met papier voor o.a. verjaardags- en kerstkaarten en ik ben sinds februari 2014 demonstratrice bij Stampin’Up!

Hoe is dat zo gekomen?

Ik ben al heel lang creatief met papier met o.a. kerstkaarten. En van kaarten maken ging ik naar scrapbooken en via deze hobby leerde ik een aantal dames kennen die mij weer kennis lieten maken met Stampin’Up! Na een paar partys bij deze dames, was ik verkocht en ben ik ingestapt als demonstratrice. En ik heb nog geen dag spijt!

Vertel eens iets meer over Stampin'Up en wat het zo leuk maakt om mee te werken.

Het merk wat ik verkoop, Stampin’Up! is een Amerikaans stempelmerk en het mooiste van de producten is dat alles bij elkaar past; dezelfde kleur papier, lint, inkt, versiering en in het designpapier. En vaak hebben ze een bij de stempel passende stans of pons; dat betekent dat je (bijna) niets uit hoeft te knippen! 

Daarbij hebben ze een paar verschillende kitten waarmee je bijvoorbeeld kerstkaarten kan maken. En hierin zit dan alles wat je nodig hebt; papier, enveloppen, stempel, inkt, lint en versiering.

Waar haal jij je creatieve inspiratie vandaan als je zelf aan het werk gaat?

Ik word geïnspireerd door collega’s, de dingen om mij heen en ook de gelegenheid; bijvoorbeeld een beterschapskaartje voor iemand die veel van zonnebloemen houdt, staat dus vol met zonnebloemen. Maar ook Pinterest is uiteraard een grote inspiratiebron.

Voor een overzicht van alle workshops en demonstraties van Ilse bezoek je haar website.

Wil je de creatieve bezoekers van deze markt nog iets meegeven?

Ik heb niet echt een missie maar ik wil graag aan iedereen laten zien en vooral ook laten voelen, dat iedereen kan stempelen! Ook de mensen die zeggen niet creatief te zijn. En zeker met de bijpassende producten van Stampin’Up! is het een eitje! 

En mocht je een ‘foutje’ maken, bedenk dan dat het handwerk is en dat niemand jouw foutje zal zien, alleen jij. Zeker niet als je er iets overheen plakt 😉