Interview: Geluk in een potje

Workshop deelnemer aan Online Creamarkt editie #6 – september 2021

Hee, leuk jullie te ontmoeten. Willen jullie jezelf even voorstellen aan de bezoekers van de Online Creamarkt?

Wij zijn Karen en Atto en wij hebben een speciaalzaak voor (krijt)verf, betonlook en toebehoren. Wij zijn een stel, nog steeds verliefd en zijn elke dag samen ook al wonen we niet in hetzelfde huis. Atto heeft twee kinderen en Karen vier. Die wonen niet allemaal meer thuis maar het is toch teveel om samen te gaan wonen. Gelukkig werken we samen. Atto is 52 en Karen is 50. We wonen in Brabant maar komen oorspronkelijk uit Utrecht.

Atto houdt enorm van muziek, hij maakt ook luidsprekers. En hij kan iedere dag appeltaart met slagroom eten. Dat doet hij niet maar wel vaak. Karen is gek op vogels en bomen en zelfs een keer in slaap gevallen als kind, in een boom. Ze droomt van wonen in een Tiny House maar Atto ziet dat niet zitten, daar zouden zijn luidsprekers ook niet in passen 😄

Hoe is jullie bedrijf 'Geluk in een potje' ontstaan?

Zowel Atto als de krijtverf van Annie Sloan zijn op het pad gekomen door een bevriende kunstenares die ooit de schoonzus van Atto was. Ze leerde Karen kennen en schilderde veel met krijtverf om spullen te upcyclen. Niet veel later liet deze dame weten dat ze een ontzettend leuke ex-zwager had waarvan ze overtuigd was dat hij geknipt was voor Karen. Zowel Atto als de verf bleken de ware te zijn! Een echte Love Story!

En nu delen jullie die liefde voor schilderen met krijtverf via workshops met anderen, vertel.

Wij kunnen iedereen leren om mooi te kunnen schilderen, ook mensen die ervan overtuigd zijn geen talent te hebben. Dat komt doordat krijtverf makkelijk is en de technieken ook prima uit te voeren zijn. We geven de workshops in kleine groepjes, zo hebben erg veel aandacht voor de cursisten. Ze werken op een groot paneel dat stap voor stap wordt omgetoverd tot een mooi kunstwerk. Er is keuze uit meer dan 10 workshops, je kunt ze ook als cursus volgen. Na de workshop kan je lekker shoppen met extra korting. Wanneer je even vergeten bent hoe een techniek uitgevoerd moet worden kan je altijd contact opnemen en leggen we het uit. Er zijn ook online workshops te volgen, die video’s kan je kijken wanneer en zo vaak je maar wilt.

De workshops zijn dus geschikt voor iedereen?

Jazeker. Voor alle mensen die graag technieken willen leren om hun huis te restylen. Of gewoon graag lekker creatief willen zijn. Er zijn ook mensen die hun eigen gerestylde spullen willen verkopen. Als je meer wilt leren dan een kleurtje erop zetten dan ben je bij ons aan het goede adres!

“Zin in een leerzame en leuke workshop? Tijdens onze Masterclasses leer je uiteenlopende technieken om zelf je meubelen, vloer, keuken, trap, muur, stof of woondecoratie te restylen naar jouw eigen stijl en smaak. “

Hebben jullie nog mooie plannen voor de toekomst?

Wij ontvangen vaak mensen vanuit heel Nederland omdat we een groot assortiment hebben, ook qua bijproducten, sfeerkamers hebben en veel voorbeelden om inspiratie op te doen. We hopen dat we over 5 jaar een waar begrip zijn in Nederland en wellicht ook nog een winkel in Utrecht kunnen openen. Hopelijk hebben we dan fijne werknemers die ook creatief zijn, zodat  wij iedere dag workshops kunnen geven in plaats van 2x per week. 

We zijn ons naast het upcyclen/restylen van meubelen ook gaan richten op bijzondere muur en vloer afwerking. Een echte eyecatcher in je woonkamer, van metallic tot betonlook, alles is mogelijk. Leer hoe je het zelf doet of laat het doen. Op dit moment hebben we een paar professionele verwerkers in Brabant en over 5 jaar hebben we ze hopelijk door heel Nederland.