Even Voorstellen

Hallo! Wij zijn Soraya (links) en Nicole (rechts), twee ambitieuze onderneemsters met een hart voor handgemaakt. We hebben dezelfde missie en gedachte; handgemaakte producten op de kaart zetten in Nederland en waarom moeilijk doen als het samen kan! Lees meer →

Omdat we het zo jammer vonden dat in het voorjaar van 2020 al die gezellige markten niet door kunnen gaan hebben wij er eentje georganiseerd die je veilig, op je gemakje en gratis kunt bezoeken vanuit je eigen huis; een online markt! Na het succes van de eerste markt hebben we nog drie edities georganiseerd en ook in 2021 gaan we door met het opzetten van gezellige Online Creamarkten.

Samen met Marjomaakt als illustrator hebben we een digitale omgeving gerealiseerd met de gezellige sfeer van een real-life markt.
Met deze demo versie geven we een voorbeeld van een Online Creamarkt met dertig vrolijke kraampjes, die tijdens een van de edities gevuld zijn met originele handgemaakte en DIY producten van getalenteerde makers en creatieve ondernemers. Deze toppers zullen tijdens zo’n markt (weliswaar in geïllustreerde hoedanigheid) achter hun kramen te vinden zijn om gezellig een praatje mee te maken. Daarnaast zetten we ook andere creatieve talenten in de spotlight middels de klapborden die je op de route tegen komt. Als kers op de taart is er de workshoptent, waarin bezoekers gratis mee kunnen doen aan creatieve workshops.

Hieronder leggen we je graag meer uit over al deze leuke onderdelen en de functionaliteiten van de markt om je een goed beeld te geven van hoe het allemaal in zijn werk gaat.

elementen plant1

De Route

Op hoofdpagina van de markt vind je een marktplattegrond. Op de plattegrond zie je een handig overzicht van de markt en een legenda met alle deelnemers met bijbehorende kraamnummers. De inhoud van de legenda is klikbaar, zo kan je via de kraamnummers en de merknamen (op deze demo-markt ‘kraam 1’, ‘kraam 2’ etc.) in de legenda je eigen route bepalen. Vanuit elke kraam kan je via de knop ‘Ga terug naar marktplattegrond’ altijd weer terug naar deze hoofdpagina. Op deze demo versie hebben we zes kramen ingericht om je een goed beeld te geven.

Klikken bezoekers op de knop ‘Start de route’ dan worden ze naar een willekeurige kraam doorverwezen om de marktroute te starten. Op deze manier wordt het bezoek gelijkmatig verdeeld over de markt.  Via de knoppen ‘loop verder’ en ‘loop terug’ boven de kramen navigeer je gemakkelijk en snel heen en weer tussen de kraampjes.

Op de route kom je ook vrolijke posterborden tegen waarop we nog meer toffe Nederlandse makers en ondernemers in de spotlight zetten. Lees hieronder meer.

Loop je de hele route op deze manier af, dan weet je zeker dat je alle kraampjes én uitgelichte makers hebt gezien en natuurlijk kom je ook langs de workshoptent.

De marktkraam

Achter elke kraam staat de maker van deze mooie producten, elk helemaal gepersonaliseerd door illustratrice MarjoMaakt.
Op het uithangbordje vertellen de makers iets over zichzelf, hun onderneming/passie en over de prachtige producten die te vinden zijn in hun kraam. Het toevoegen van een korte introductievideo is ook mogelijk. Door op de maker te klikken komt deze video naar boven.

Op de kraam is plek om vijf producten uit te lichten door middel van een vierkante productfoto. Klikt men op een van deze producten dan sturen we hen door naar de eigen webshop van deze verkoper waar ze het product beter kunnen bekijken, er meer over lezen en het desgewenst direct in winkelmandje plaatsen.  

Onder de kraam vind je een knop ‘Ga naar de volledige webshop’. Een directe link naar de website van de maker. Deze opent in een nieuw tabblad of venster zodat bezoekers gemakkelijk de weg naar de markt terug kunt vinden en verder kunt struinen.

Met de knop ‘volg op social media’ verwijzen we bezoekers naar het instagram account van de maker.

Via de knop ‘chat met deze verkoper’ kunnen bezoekers via Instagram, Facebook of Whatsapp een berichtje sturen met hun vragen of om even een praatje te maken.

de Workshops

Op de Online Creamarkt worden ook workshops gegeven. Een leuke manier om bezoekers kennis te laten maken met jou als creatieve ondernemer en de handwerktechniek waarover jij ze meer kunt leren.

De workshops zijn gratis en exclusief op onze markt in de online workshoptent te volgen. Er hoeft niet gereserveerd of ingeschreven te worden, maar kan op elk moment op ‘play’ geklikt worden om de workshop te starten. In een workshopprogramma laten we zien welke workshops er zijn, wat men gaat leren en kan er een materialenpakket aangeschaft worden bij de maker.

Ook hier bevind zich een knop om te chatten zodat deelnemers direct terecht kunnen met hun vragen.

elementen vogel

Uitgelicht

Op de route plaatsen we ook dit soort klapborden waar creatieve ondernemers promotie kunnen maken voor hun onderneming of een specifiek product of dienst. Posters worden door de ondernemers zelf gemaakt en aangeleverd of kunnen in overleg door ons team worden verzorgd. Onder de poster bevinden zich (maximaal) vier knoppen die verwijzen naar de website en social media account(s). Met de grote hoeveelheid bezoekers die de Online Creamarkt trekt is deze manier van adverteren erg interessant voor iedereen die zich op dezelfde doelgroep richt. 

Blijf op de hoogte

In 2021 gaat de Online Creamarkt ook weer door! Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe edities.

* indicates required

Volg de markt en alle deelnemers ook via:

#OnlineCreamarkt