Interview: N Bonte Studio

Standhouder op Online Creamarkt editie #8 – juni 2022

Vertel! Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Nathalie – een beeldend kunstenaar, opleider, gedragswetenschapper, mentor en moeder. De eigenaresse van N Bonte Studio waar kunst, creativiteit en selfcare samenkomen. Het is mijn passie om mensen, vooral vrouwen, te helpen creatief te zijn, om tot rust te komen en te herstellen. Om te leven vanuit het hart en intuïtie. Om je thuis te voelen in je huis, je lichaam en geest. Niet alleen door cursussen en workshops, maar ook door kleur, zachtheid en flow in je huis te brengen met mijn schilderijen en illustraties.

Hoe is jouw studio ontstaan?

Ik heb vele passies die ik in eerste instantie altijd naast elkaar deed, maar nu in N Bonte Studio samen kan brengen. Tekenen en creativiteit hebben sinds kleins af aan al een grote rol gespeeld in mijn leven. Door de jaren heen heb ik mij vooral gericht op schilderen en illustreren. Prachtige opleidingen, cursussen en mentorships gevolgd bij diverse professionele kunstenaressen en illustratoren. Daarnaast heb ik pedagogische wetenschappen gestudeerd en meer dan 20 jaar gewerkt met kinderen en volwassenen. Hier kon ik op een hele andere manier mijn creativiteit kwijt. Ook ben ik gecertificeerd yogadocente en yoga nidra facilitator. Een heerlijke manier om meer vanuit het lichaam en intuïtie te werken.

Omdat ik alles altijd naast elkaar deed, miste ik telkens iets. Daarom heb ik op een gegeven moment de sprong gemaakt om een eigen bedrijf te starten. Hier kan ik alles combineren en hoef ik niets meer te missen. Het past namelijk wat mij betreft als een mooie puzzel in elkaar. Een mens is niet een van de dingen, maar een geheel van gedachten, gevoelens en lichaam. Hoofd, hart, intuïtie en lichaam komen letterlijk samen in creativiteit, kunst en in de studio. 

Wat wil je mensen meegeven met jouw werk?

Alle schilderijen, fine art prints, kaarten en andere creatieve producten komen allemaal voort uit dezelfde gedachte, namelijk dat iedereen zichzelf mag zijn, rust verdient en mag leven vanuit haar eigen hart en intuïtie. Daarom zijn veel voorkomende thema’s de flow van het leven, het vinden van rust en de schoonheid van de natuur.

Is dat ook waar jij je inspiratie vandaan haalt?
De natuur?

Mijn inspiratie haal ik inderdaad vooral uit de kleuren, geur en beweging van de natuur en daarnaast gebruik ik muziek om de flow te vinden op hout en doek. De schilderijen zijn een combinatie van abstracte en realistische beelden gemaakt met acrylverf. Geïnspireerd door de natuur, ontstaan vanuit emoties en intuïtie. 

Kunst gaat wat mij betreft over emoties. Het kan je ontroeren of blij maken. Je kunt een verbinding voelen. Het kan je hart doen opbloeien. Elk persoon ziet iets anders in een creatief product, dat maakt het van en voor iedereen.

Je begeleidt ook anderen in hun creativiteit hè?
Vertel daar eens iets over?

In de cursussen, 1:1 begeleiding en workshops bied ik vooral vrouwen de mogelijkheid om onder begeleiding op zoek te gaan naar manieren om creatief bezig te zijn, om tot rust te komen en om te leven vanuit hun eigen hart. Creatief bezig zijn kan rust brengen en voelt soms bijna meditatief. Je gaat helemaal op in het creatieve proces. Daarnaast kan je binnen creativiteit veel emotie en gevoelens kwijt, waar je misschien niet over kan of wil praten. Er zijn ook workshops waar je kunst gebruikt om een persoonlijke vraag te beantwoorden of om je creatieve denken en inspiratie nog verder te laten groeien. 

En wat vinden wij deze editie op jouw kraam?

Tijdens de markt ben ik aanwezig met hoogwaardige reproducties (giclées), kleinere fine art prints, kaarten en selfcare pakketten. Daarnaast is het thema van deze editie Online Creamarkt “Picknick” wat je eigenlijk altijd in de natuur doet. Met mijn creatieve producten kan je een stukje natuur mee naar huis nemen.

Overigens zijn markten wat mij betreft heerlijke plekken om nieuwe winkeltjes, kleine cadeaus en uitprobeersels te ontdekken en kopen. Daar passen deze producten heel fijn bij. Natuurlijk kan er altijd op mijn website verder gekeken worden naar andere producten of de workshops en cursussen.

Linkjes

Website: www.nbontestudio.nl
Instagram: @nbontestudio