Gefeliciteerd!

Jij wordt een deelnemer op de Online Creamarkt

Gefeliciteerd!! Uit alle aanmeldingen hebben we jou geselecteerd om deel uit te maken van de speciale nazomer editie van de Online Creamarkt. Op deze pagina vind je alle informatie over het evenement, wat je kunt verwachten en hoe je alles uit jouw deelname kunt halen. Vergeet ook niet jouw deelname te bevestigen!

Ervaringen

De Online Creamarkt is in 2020 ontstaan als tegenbeweging op alle markten die niet door konden gaan. Wij bedachten een concept voor een fijn digitaal alternatief en organiseerde dat jaar maar liefst vier edities. Met veel succes ook, mogen we wel zeggen. Ruim 20.000 bezoekers kwamen op onze website kijken naar het moois dat meer dan honderd verschillende makers te bieden hadden.

Hieronder een aantal ervaringen van deelnemers en bezoekers.

“Wat een geweldig feestje organiseren Soraya en Nicole met de Online Creamarkt! Dat echte, gezellige marktgevoel, maar dan online. Zoveel positiviteit en wat een leuke vormgeving: ik heb genoten in mijn digitale kraam! En op rustige momenten zelf ook even heerlijk digitaal rondgestruind. Dit zou ik elk weekend wel willen 🙂 Dank jullie wel!”
"Super goed georganiseerd Soraya en Nicole, bedankt!👌"
"Ik heb zojuist even een rondje gemaakt over de markt: leuk die diversiteit! Stuk voor stuk originele standhouders met een mooi assortiment! Ik wil jullie voor deze editie dan ook allemaal veel succes wensen!"
Linda van Herten
Bezoeker
"Leuk dat er weer een markt is georganiseerd! Ik vind het leuk om op deze manier tijdens een online wandeling voor mij onbekende winkeltjes te ontdekken 😊"
Marloes
Bezoeker
"Wat een leuk initiatief en super mooi vormgegeven! Tof!"
Mathilde
Bezoeker

Lees meer over wat de bezoekers van het evenement vinden in het gastenboek.

De workshoppagina is elke keer weer een van de meest bezochte pagina’s van de hele markt. Doordat de workshops gratis te bekijken zijn tijdens de openingstijden van de markt, is dit dan ook een echte trekpleister. Dankzij de materiaalpakketten en een goede opbouw van jouw workshop, kan je ervoor zorgen dat je niet alleen je online netwerk verder uitbreidt en meer bezoekers op je website krijgt, maar ook dat je inkomsten genereert. Maar, dit hangt dus ook heel erg af van de opbouw van jouw workshopvideo! Waar deelnemers je bij een normale workshop beoordelen op je kennis en uitstraling, komt er bij een professionele uitstraling voor een online video veel meer bij kijken. Daarnaast hebben deelnemers normaal vooraf al betaald en moet je bij een online workshop deelnemers nog overtuigen om een product of dienst bij je af te nemen. Wil jij daarom hulp bij het opzetten van jouw workshop om zo veel mogelijk uit jouw deelname te halen? Bekijk dan de extra diensten!

Tijdlijn

Ma 16 aug – Deadline deelname bevestiging en betaling

– Hierna krijg je zo snel mogelijk toegang tot de aanlevermap incl. instructies daarvoor.

Ma 13 sept – Deadline aanleveren workshop + materiaalpakket info

Vr 17 sept – Controle en opening materiaalpakketen pagina

tot zo 19 sept  – Markt wordt verder opgebouwd

vr 24, za 25, zo 26 sept - Eerste weekend geopend!

Ma 27 – 30 sept – Je workshop wordt tussendoor offline gehaald

vr 1, za 2, zo 3 okt - Tweede weekend geopend!

Ma 11 okt – Resultaten mail met bedankje en survey

Tips & tricks

Om het meeste uit je deelname te halen hebben we hier een aantal praktische adviezen en tips voor je op een rijtje gezet. 

Sociale media

  • Voor elke editie maken wij een eventpagina aan op Facebook. Als je wil maken we jou mede beheerder van deze pagina zodat jij ook jouw netwerk kunt uitnodigen voor dit event en berichten kunt plaatsen. (Deze pagina bereikt tot wel 100.000 mensen, dus zeker de moeite waard!)
  • Tag @handmadeinholland en @handwerkmarkt wanneer je iets deelt op Instagram m.b.t. de Online Creamarkt. Wij kunnen dit bericht dan gemakkelijk delen.
  • Deel tijdens de openingsdagen ook eens een story over een paar van je markt-buren en tag hen daarbij. Zo help je elkaar met meer bereik en ontstaat er meer kruisbestuiving tussen jullie fanbases.

Eigen media

  • Schrijf een blog/stukje op je website over dat jij gaat deelnemen aan de Online Creamarkt. ‘Online Creamarkt’ is een veelgebruikte zoekterm via Google. Door hierover een stukje te schrijven is ook jouw website ineens vindbaar wanneer men zoekt naar meer informatie over ons digitale event.
  • Ook top voor SEO is het plaatsen van een linkje naar de Online Creamarkt. Onze website linkt natuurlijk door naar die van jou, doe jij dat ook terug dan verbindt het onze websites op de lange termijn. 
  • Neem het nieuws mee in je nieuwsbrief. Leuk nieuws om jouw fans van op de hoogte te brengen toch? Het beste kun je verwijzen naar de homepagina, vanaf daar is de markt snel te bezoeken wanneer deze open is en is er duidelijke informatie beschikbaar wanneer de markt gesloten is.

De video

  • Maak de video maximaal 20 minuten. Uit ervaring vanuit de vorige edities merkten we dat langere video’s niet tot het einde bekeken werden.
  • Stel jezelf voor! Jij maakt jouw aanbod en workshop uniek, dus vergeet zeker niet in het begin en tussendoor wat van jezelf te laten zien. 
  • Zorg voor een leuke actie of aanbieding die je aan het einde van je video met de deelnemers deelt. Zo spoor je ze aan om de hele video te bekijken. 
  • Zorg voor een professionele uitstraling van je video. Bezoekers zullen de video langer blijven kijken, meer waarderen en sneller overgaan tot een verder aankoop als de video er professioneel uitziet. Dit zit soms in de kleine dingen maar kunnen een groot verschil maken. Hulp nodig? Bekijk de extra diensten om meer uit jouw workshop deelname te halen 🙂

Extra diensten

Kun jij wel een extra boost gebruiken of wat hulp bij het in elkaar zetten van de workshopvideo? Met deze extra diensten kunnen we jou als creatieve ondernemer nog verder helpen. Klik op een van de buttons om de dienst alvast in je winkelmandje te plaatsen.

Uitgelichte deelnemer

Wil jij wel wat meer in de spotlight staan vooraf en tijdens de Online Creamarkt? Dat kan! Op basis van een aantal interview vragen plaatsen wij een uitgelicht stukje op onze website voordat de markt begint. Deze feature wordt meegenomen in onze communicatie naar bezoekers voor en tijdens de openingsdagen van de markt. Dit doen we vanuit alle kanalen van de Online Creamarkt zoals de nieuwsbrief en de FB eventpagina (niet vanuit onze eigen social media accounts). En er komt een extra knop bij jouw workshop waar men kan doorklikken naar het stukje.

Na afloop van de editie blijf het stuk online op deze website. Langdurige extra vermelding dus, die goed is voor vindbaarheid en SEO.

Video editing online workshop

Wil jij graag jouw workshop professioneel in elkaar zetten zodat je zo veel mogelijk uit je workshopdeelname kan halen en deze ook eventueel na de markt kan gebruiken als extra verdienmodel? Wij helpen je daar graag mee! Nicole heeft veel ervaring met video editing en helpt je graag persoonlijk met het maken van een draaiboek, tips & tricks voor het professioneel opnemen van geluid en beeld en neemt het in elkaar zetten van de video graag voor je uit handen.

Workshop draaiboek "Best practices"

Ben jij zelf goed in het editen van de video maar wil je wel graag gebruikmaken van een best practice draaiboek met tip & tricks? Dan is deze ook los te bestellen. In het draaiboek leggen we je uit welke elementen onmisbaar zijn voor een duidelijke en enthousiasmerende workshop. Met een template laten we je vervolgens zien hoe je deze elementen op een professionele manier in je workshop kan verwerken. Met tips & tricks voor beeld en geluid kan je zonder duur apparatuur toch die professionele uitstraling aan je video’s geven die het verschil kunnen maken. Al-met-al een onmisbare handleiding als je op een professionele manier een online workshop wil geven.

Bevestig je deelname

Deadline: ma 16 augustus

Bevestig je deelname aan de Online Creamarkt door het bedrag voor de workshop af te rekenen via deze website. Doe dit zo snel mogelijk, maar uiterlijk op maandag 16 augustus. 
Na betaling ontvang jij een PDF van de factuur incl btw specificatie voor jouw administratie en krijg je binnen enkele dagen een mail met de koppeling naar Google Drive, waar instructies klaarstaan over het aanleveren van de benodigde gegevens.

Annuleren

Kun of wil je tóch niet deelnemen aan (deze editie van) de Online Creamarkt, meld je dan direct af door een mailtje te sturen naar standhouders@onlinecreamarkt.nl. Wij geven jouw plek snel door aan een andere creatieve maker en desgewenst kun je dan meedoen aan de volgende editie.

Bij het annuleren nadat je je deelname hebt bevestigd en je toegang hebt gekregen tot de aanlever-map, zal er 50% van de deelname prijs worden teruggestort. Wanneer de  werkzaamheden aan de materialenpagina en/of workshoppagina gestart zijn, is terugbetaling nier meer mogelijk.

Betaal jij niet (op tijd) en hebben wij geen mail van jou ontvangen om je af te melden? Dan wordt je deelname geannuleerd en zal je je opnieuw moeten aanmelden via het inschrijfformulier voor een eventuele volgende editie.